Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Håndarbeidsskravle uke 9 og uke 10

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Vis
Clear All
nye innlegg

 • Håndarbeidsskravle uke 9 og uke 10

  Velkommen til ny håndarbeidsskravle. Nå er det som kaldest her denne vinteren, men likevel aner jeg våren i anmarsj, foreløpig bare i lyden og lyset, ikke egentlig i lufta da, for den er litt for kald.
  Men det er snart påske, har dere noe påskesøm på gang? Det er veldig koselig å sy løper i lappeteknikk med litt vårfarger. Det skal jeg få gjort ganske snart her.
  En MonO Modell. :hjerteballong:


  Besøk gjerne bloggen min.. :studerer:

 • #2
  Så typisk... ville kjøpe en broderipakke på my embroidery i går. Fikk ikke til å logge inn, lage ny konto eller kjøpe. Så jeg ringte i dag, til vsm norge og fikk svar fra Sverige. Hun kunne ikke hjelpe direkte, men ville undersøke. Noen timer senere ringte hun tilbake. Den var midlertidig stengt for de skulle oppgradere butikken. Så kjedelig når jeg ville hatt det i går. Det skjønte hun jeg snakket med...

  Fikk ikke klippet ut i dag, og var der jeg ville brodere. Så enten sy uten broderi eller vente...???
  Alin
  Syr forsvinnende lite. Bare en søm her og der , eller noen sting broderusk på Husqvarna Rose, D1 og snart Ruby, Babylock Evolve, og for manuelt håndlag.
  ?

  Comment


  • #3
   åh så kjedelig Alin. typisk vettu. Og det er jo ofte sånn at vi blir inspirert av noe, og da nytter den nesten ikke å gjøre noe annet. he he.

   Tror jeg skal fortsette min gode lom, og gå å legge meg tidlig i dag også. Er ikke like ille som i går, men er frøssen nå om kvelden, godt jeg har masse dyner og ulltepper.
   En MonO Modell. :hjerteballong:


   Besøk gjerne bloggen min.. :studerer:

   Comment


   • #4
    Det er ikke så mye håndarbeid jeg får tid til for tiden, men i går strikket jeg noen prøvelapper på strikkemaskinen. Sist helg kjøpte jeg litt garn, for jeg har lyst å strikke litt på maskinen nå når den er framme. Og for å kunne strikke på den, må det en del forarbeid til. Håper å kunne gjøre litt i helgen også
    Livet er herlig :lykke:

    :sydame:: på Husqvarna Viking Huskystar, Janome MyLock 644D og Janome CoverPro 1000 :digger:

    Og strikker :strikke: og hekler innimellom.

    Comment


    • #5
     Såre fingertupper her, har sydd i glidelås for hånd i en vognpose som var god til å kastes.
     Jeg reiser heim i dag og gleder meg til å fortsette på veska jeg har begynt på.

     Comment


     • #6
      Jeg holder på med mange prosjekter for tida. Noen begynner å bli ferdige.
      Lang jakke/kåpe fra kurs hos Tine Solheim i høst. Har fått sydd i trykknapper nå.
      Jakke til mamma. Har fått kjøpt glidelås så nå bør den bli ferdig snart.
      Kjole til min kusine. Siste endring i går på halsen, så nå kan jeg tilpasse belegg og sy den ferdig. Tenkte jeg skulle lage en overraskelse med en veske ved siden av kanskje.
      Jeg har sydd skjørt til meg selv og har bare linning igjen. Har lært masse siden de forrige skjørtene jeg sydde, så det var skikkelig gøy denne gangen for det har fått så mye finere finish.
      Skal få lagt ut bilder etterhvert.

      Comment


      • #7
       Og det var da jeg skulle begynne å sy sammen jeg forsto at jeg rett og slett hadde klippet feil. Var ikke mulig å redde, rett i søpla. Heldigvis var det et gjenbruksstoff så kostnaden var ikke så stor, men det var jo så fint. Ja, ja.
       Ricky
       -------------------------------
       Syr på Bernina Aurora 440 QE, Bernina Activa 230 PE, Bernina 1300DC over/cover og Husqvarna Sapphire 870 - og nå også en gammel Bernina 1130, samt en Bernina Record 730 fra 1968 på hytta.

       Comment


       • #8
        Veldig kjedelig å klippe feil Ricky Hadde du fått to stykker til samme side? Det er iallefall i sånne tilfeller jeg oftest klipper feil, om jeg må klippe stykkene ett og ett, og det må en jo ofte med gjenbruk... Vi tenker ikke kostnaden i kroner og øre, men i arbeid og estetikk, det er der det ligger, og det som gjør arbeidet vårt så gildt også.

        Thellewear , så moro å lese at du merker at det du syr blir bedre etterhvert som du lærer, og det er jo tøft, små knep kan gi store utslag, Gleder meg masse til å se noe av hva du lager, ei spennende liste må jeg si.

        Sydamo, du imponerer stadig, tenk å sy i glidelås i vognpose for hånd, du er kjempeflink. Og ganske sta også tror jeg.. hi hi
        Kreativ sjel, håper du har fått brukt strikkemaskinen din siden sist
        En MonO Modell. :hjerteballong:


        Besøk gjerne bloggen min.. :studerer:

        Comment


        • #9
         Jeg har flyttet symaskiner opp på et tomt soverom, og jeg har funnet frem min fars gamle tegnebord (eldre enn mine snart 50 år) og tenker jeg skal ut og kjøpe et brukt bord til klippebord. Planen min er å lage et "gode minner" lappeteppe av mannens skjorter, noe sengetøy og en av mine kjoler - som har sett sine beste dager. Det blir i blåtoner, og jeg vurderer forskjellige muligheter for hvordan jeg skal lage lapper. Tror det blir litt som livet - at ting kan skje uten at det er en stram regi på det. Det kommer IKKE til å bli ferdig denne uken men jeg kommer til å begynne på det!

         Comment


         • #10
          zincite - jeg er helt sikker på at det blir både et flott og deilig teppe på flere måter

          Jeg har strikket ferdig bolen til genseren min på maskinen. Ermene skal jeg strikke for hånd, og har tenkt å prøve meg på "Magic Loop" sånn at jeg kan strikke begge ermene samtidig
          Ellers har jeg tegnet og regnet ut mønster til ei sid jakke. Der skal mesteparten strikkes på maskin
          Livet er herlig :lykke:

          :sydame:: på Husqvarna Viking Huskystar, Janome MyLock 644D og Janome CoverPro 1000 :digger:

          Og strikker :strikke: og hekler innimellom.

          Comment


          • #11
           Jeg har ikke kommet i gang med å sy, men jeg har bedrevet en form for håndarbeid

           Jeg lager meg nå et syrom på et soverom som har stått tomt. Jeg vet ikke helt verken hvordan økonomien blir etter hvert, eller om jeg kommer til å bli boende her. Så jeg har ikke brukt mye penger, men jeg fant et brukt skrivebord på FINN hos noen som er nesten naboer. I alle fall var det ikke mer enn 3km å kjøre. De hjalp meg å få det inn i varebilen, men jeg fikk det ut på egen hånd, dro det på en presenning til trammen og fikk det inn i huset. Demonterte det i gangen - slik at jeg klarte å bære det opp i andre etasje. Der satte jeg det sammen igjen. Måtte bare skryte litt, for jeg syns jeg var flink.

           Men ble litt sliten, så jeg venter til i morgen med sying. Blir kanskje noen runder på en liten barnegenser jeg strikker når jeg får traktet litt kaffe og satt meg i sofaen.

           Sånn ser det ut nå Det lyseblå er min fars gamle tegnebord. Det andre kom på plass i dag
           Sist endret av zincite; 07-03-18, 17:36.

           Comment


           • #12
            Ellers høres det spennende ut med strikkemaskin Kreativ sjel . Jeg har ikke teste "Magic loop" på mer enn en ting om gangen. Hvor lang pinne må du ha for å strikke to ermer? Det høres veldig lurt ut, så slipper man å telle så mye på ermeøkninger. Og så er det noen ganger så tungt å strikke erme nummer 2 av en eller annen merkelig grunn...

            Comment


            • #13
             Skal svare deg litt senere zincite, når jeg har fått prøvd meg litt på Magic loop

             Nå har jeg klippet en topp som skal sys i morgen. Er i desperat nød for en ny topp
             Livet er herlig :lykke:

             :sydame:: på Husqvarna Viking Huskystar, Janome MyLock 644D og Janome CoverPro 1000 :digger:

             Og strikker :strikke: og hekler innimellom.

             Comment


             • #14
              zincite , her fant jeg bildet av syrommet ditt, det er superdelig å ha et rom å kunne ha alt stasj og stuff inni. Og veldig kjekt å ha maskier klare til enhver tid. Råder til å sy heldekkende topper til maskinene, de har det med å støve ganske til på et syrom, og så er det litt koselig. kremt: det er et av de 8 årige prosjektene undertegnede enda ikke har fått utført på eget syrom.
              Ellers må jeg le, det høres litt ut som meg det der med å skru fra hverandre for å få flytta ting... da får man utført det sånn ganske kjapt iallefall, i forhold til å tilkalle hjelp utenfra. he he Lykke til med videre innredning: mitt beste råd, ikke ha for stort lager. litt er gøy, for mye dreper sylysten.

              Kreativ sjel, du er god. Og nå har jeg jo sett toppen og går jeg ut fra, og den er flott.

              Jeg har begynt en ny vri, istedenfor å lage meg en ny ulltopp, så tuller jeg bare stoffet rundt meg her jeg sitter... Latskap?? tja... men det er godt og varmt..
              En MonO Modell. :hjerteballong:


              Besøk gjerne bloggen min.. :studerer:

              Comment


              • #15
               Ikke så mye strikking for tida, men denne enkle kluten ble også til da jeg var heime hos foreldrene mine forrige uke.

               Så fint syrom det blir, zincite!
               <3 Alle av oss treng non gang nokka og hold sæ fast i. Om det er rett eller galt eller feil, har ikkje nokka å si.
               - "Gud hjælp mæ hjæm", Øyvind Elgenes

               Comment

               Working...
               X